Tekststørrelse: A A A

Teatersport

klovn
Vi vil kunne tilby denne aktiviteten hvis vi får nok søkere

TeatersportTeatersport er en kunstform som i hovedsak handler om improvisasjon, men også en utbredt form for skuespillertrening. Gjennom å trene på teatersport øver elevene seg på ulike teknikker som å improvisere, ta sjanser, hjelpe medspillere, ikke blokkere og gå rett til poenget.

Elevene vil få innføring i elementer som blir brukt i teater- og drama undervisning gjennom forståelse, lek, prøve, feile og mestring. Gjennom ulike innfallsvinkler og utrykk utvikler man en felles forståelse av grunnleggende forutsetninger for teatersport.Teatersport er en konkurranse i improvisert teater, en underholdende kunstform hvor publikum gjerne tar aktiv del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises. Skuespillerne som er med fremfører scener ut fra visse føringer som blir lagt – alt fra begrensinger i tid og rom, til for eksempel at man må snakke på rim, synge ikke bruke bokstaven S, snakke ”tullespråk” (Gibbrisch) eller at man ikke kan snakke uten å ha kroppskontakt…etcDet er faste regler og forutsetninger i spillet, og alle deltakere kjenner disse spillereglene etter hvert.

Oppgavene gis på stedet – og må med andre ord løses av laget ved hjelp av improvisasjon. Publikum inviteres til å utfordre lagene med oppgaver, og konferansier ber dommerne eller publikum om og gi lagene poeng fra null til fem etter hver skjetsj.

Man deler inn i lag som spille mot eller for hverandre hvor man har en konferansier som leder forestillingen.

Til slutt kåres en vinner – det laget som har vært best til å improvisere.

Publikum oppfordres dessuten til å bue hvis de er uenig med dommeravgjørelsen, eller synes sketsjen er for kjedelig, og selvfølgelig likeledes til å heie på det de liker.Keith Johnstone er grunnleggeren av moderne improvisasjonskomedie.


Kontakt oss!