Tekststørrelse: A A A

Du er her: Hjem > Aktiviteter > Dans > Dansetilbud > Jazz dans

Jazzdans

 

Jazz er en populær dansestil som brukes i musikkteater, film og tv. Den har røtter i Afrikansk dans og er inspirert av mange stiler som ballett, stepping og hip-hop.

I Jazzprogrammet lærer elevene også grunnleggende teknikk fra ballett, teater og moderne dans. Gjennom oppvarming og øvelser vil elevene utvikle styrke, tøyelighet, utholdenhet og koordinasjon. Med kombinasjoner og koreografi lærer de seg personuttrykk og stilsetting. Musikalse og fremførende evner læres gjennom en rekke klasseøvinger og fremføringer.

Anbefalt aldersgrense: fra 7 år

 Nivå 1 til 3

De yngre klassene jobber med enkle koreografier for en klasse eller et ensemble. Det er viktig å utvikle god teknikk og dansekunnskap i unge dansere, så fra første time blir de opplært i oppvarming, uttøying, bruk av ballettstang, og stillestående og glidende danseteknikker. De unge danserne deltar på fire forestillinger i året: Thrill the World i oktober, juleforestilling i desember, Finnmarksløpet Åpning, Dansens Dag i april og avslutningsforestillingen i april/mai.

 

Nivå 4 til 6

De eldre danserne videreutvikler smidighet, styrke og teknikk så vel som dansekunnskap og musikkforståelse. De får en innføring i diverse jazz-sjangre og moderne dansemetoder for å utvide forståelse og evner. Eldre dansere forventes å vise større engasjement mht dansetreningen. Elevene forventes også å øve hjemme, spesielt med daglige smidighetsøvelser. De eldre danserne støtter gjerne koreografier for et helt ensemble, samtidig som de jobber med koreografiene for sin egen klasse og solo- eller duettstykker. Eldre elever deltar på fire forestillinger i året - Thrill the World i oktober, juleforetilling i desember, Finnmarksløpet Åpning, Dansens Dag i april og avslutningsforestillingen i april/mai - samt at de er med på Dansefestivalen i Hammerfest i november, støtter musikk- og teaterutdanningene på deres produksjoner, og utvalgte forestillinger med lokale og tilreisende artister gjennom året.

JazzTekk

Fordypningsprogrammet er for erfarne danseelever som ønsker å trene på et høyere nivå. Vi har en junior- og en seniorklasse. Hver klasse har ekstra timer i løpet av uka med fokus på teknikk, kondisjonering og koreografi. De deltar på alle skoleforestillinger inkludert Borealis Vinterfestival, Dansefestivalen og andre profesjonelle oppsetninger i løpet av året.

Kontakt oss!