Tekststørrelse: A A A

Har du lyst å spille klarinett?

klarinett-med-noter

Klarinetten ble oppfunnet i 1697 av en som het Denner til etternavn.
På denne tiden hadde den nesten ingen klaffet og de spilte med munnstykket opp-ned, dvs med røret mot overleppa. Noen år seinere fant de ut at det låt finere med munnstykket andre vei.

Klarinetten er et allsidig instrument og kan brukes i de fleste sammenhenger. Det brukes i bl.a. korps og symfoniorkester, i jazzmusikk, og som soloinstrument sammen med feks piano/kirkeorgel/strykere.
Klangen i klarinetten kan være mørk i dybden og låte nesten like skarp som en trompet i høyden. Lyden lages av et rørblad (også kalt flis) som festes på munnstykket.
Dette instrumentet har det største omfanget av blåseinstrumentene, helt fra lille e til firestrøken c. Det er lett å bære, kassen går enkelt ned i sekken.
Anbefalt alder på nybegynnere er 9 år. Yngre barn har ofte små hender og fingre og da rekker de dessverre ikke over hullene på instrumentet

Alle voksne som har prøvd å spille på en klarinett i sin barndom husker kanskje at det var vanskelig å få lyd...? Men det gjelder ikke i dag. Alle som prøver klarinett på kulturskolen er garantert lyd på første spilletime;-)

Lærer er Hege M. Andersson

 

Kontakt oss!